Galerie Ed De Graaf: Ruïnelaan 3b 1816 lk bergen 072-5825227 / 06-50617943

Ada Breedveld

Welkom op de website van Ada Breedveld. Op deze site vindt u de laatste werken van Ada. Ada Breedveld is aan het begin van de hongerwinter in 1944 geboren in Dordrecht. Haar ouders zijn, samen met Ada’s broers het verwoestte Rotterdam ontvlucht. Zoals elk naoorlogs kind was het bestaan moeilijk en hard. Ada vindt gelukkig veel vreugde in het tekenen en schilderen. Vanaf de kleuterschool wordt elk moment aangegrepen om te experimenteren met kleuren en lijnen. Geen stukje papier is veilig voor de creatieve Ada.
 

Nieuwe kavel Ada Breedveld op catawiki

Op catawiki is een nieuwe kunstveiling gestart. Deze week wordt ook een werk van Ada Breedveld geveild. Het gaat om een gesigneerde lithografie van het originele werk Morning glory. De lithografie is gemaakt in 2000 in een beperkte oplage van 85. De litho zit in een houten lijst en in passe-partout. De afmetingen zijn 70x90 cm. 

Speciale opdracht

Hoewel het meeste werk van Ada Breedveld tot stand komt door haar onuitputtelijke verbeelding en creativiteit, is er ook ruimte voor speciale verzoeken. 
​Voor de meest recente speciale opdracht maakte Ada het schilderij Vrijspel (160x100 cm). De opdrachtgevers waren onder andere geïnspireerd door werk Trekvaart (180x60 cm), maar wilden een persoonlijke invulling geven aan het schilderij. Ook kozen zij zelf het formaat. Ada maakte het volgende werk voor de familie, waarbij de kinderen en…

Eerbetoon aan Modigliani

Amedeo Modigliani's werk “Nu couche” uit 1916 is recentelijk door een Chinese miljardair die ooit begon als taxichauffeur gekocht voor 170 miljoen dollar. Een astronomisch bedrag, het een na hoogste bedrag voor een kunstwerk ooit. 

Is dit kunst? Was wat Modigliani maakte kunst? Toen hij het schilderde werd het niet gewaardeerd was hij ziek en straatarm. Zo arm dat hij aanbood zijn hele atelier in Parijs te verkopen voor 100 Engelse ponden, inclusief waarschijnlijk dit naakt.
Koo…