Galerie Ed De Graaf: Ruïnelaan 3b 1816 lk bergen 072-5825227 / 06-50617943

Ada Breedveld

Ada Breedveld is aan het begin van de hongerwinter in 1944 geboren in Dordrecht. Haar ouders zijn, samen met Ada’s broers het verwoestte Rotterdam ontvlucht. Zoals elk naoorlogs kind was het bestaan moeilijk en hard. Ada vindt gelukkig veel vreugde in het tekenen en schilderen. Vanaf de kleuterschool wordt elk moment aangegrepen om te experimenteren met kleuren en lijnen. Geen stukje papier is veilig voor de creatieve Ada.
 

Eerbetoon aan Modigliani

Amedeo Modigliani's werk “Nu couche” uit 1916 is recentelijk door een Chinese miljardair die ooit begon als taxichauffeur gekocht voor 170 miljoen dollar. Een astronomisch bedrag, het een na hoogste bedrag voor een kunstwerk ooit. 

Is dit kunst? Was wat Modigliani maakte kunst? Toen hij het schilderde werd het niet gewaardeerd was hij ziek en straatarm. Zo arm dat hij aanbood zijn hele atelier in Parijs te verkopen voor 100 Engelse ponden, inclusief waarschijnlijk dit naakt.
Koo…

Nieuwe werken in de galerie

Het evenement de kunst10daagse is bijzonder goed verlopen voor Galerie Ed de Graaf. Vele mensen kwamen het werk van Ada Breedveld aanschouwen. Ada zelf was ook aanwezig om een praatje te maken met bewonderaars van haar werk, uitleg te geven bij verschillende werken en soms ook iets te signeren. Van een aantal topstukken uit de galerie hebben we afscheid moeten nemen. Maar dit betekent dat er weer ruimte is voor nieuwe werken! Afgelopen week zijn we naar het atelier van Ada in Amsterdam…

Openingstijden

We zijn geopend van
maandag t/m zondag van 13.00-17.00 uur
Of op afspraak: 072-5825227