Ada Breedveld

Welkom op de website van Ada Breedveld. Op deze site vindt u informatie en het laatste nieuws over Ada Breedveld en haar werken. Wij houden u op de hoogte van nieuw werk en expositites die komen en geweest zijn. Daarnaast vindt u op de site de meest recente werken en producten van Ada. Wilt u meer informatie over een product of wilt u de werken in het echt zien? Vul uw gegevens in bij contact of via het informatieformulier onder het werk. 

Ada Breedveld in Italië

Na groot succes in Madrid is Ada Breedveld nu ook in Italië te bewonderen.
Afgelopen donderdag 7 april was de opening van de International Exhibition of Naive Art in Gualdo Tadino.
In het Museum Rocca Flea van Gualdo Tadino zijn in totaal drie werken van Ada te bewonderen.
De tentoonstelling duurt nog tot 29 mei. Het museum is geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 - 13.00 en van 15.00-18.00 uur. 

Verhuisberichten

Per 1 maart is Ada niet meer in haar atelier op het Keerpunt in Amsterdam te vinden. Na een aantal plezierige en succesvolle jaren in haar atelier heeft Ada haar schildersezel verplaatst. Ook de galerie van Ada in Bergen is verhuisd. U kunt de werken van Ada nog steeds bewonderen, maar dan op afspraak in Warmenhuizen. Direct contact met Ada opnemen is ook mogelijk via haar e-mail: info@adabreedveld.nl of via 06-27046660. Wilt u haar werken en de producten van de website bekijken? Neem dan c…

Ada Breedveld in Madrid

Afgelopen donderdag 10 maart waren wij in Madrid bij de opening van de European naïve art exhibition 2016, een expositie voor naïeve kunst in Galería Eboli. Deze expositie geeft u een gedetailleerd overzicht van naïeve kunst uit heel Europa. Met 51 deelnemers uit 14 landen is het een diverse expositie. Daarnaast heeft de galerie Eboli een prachtige uitstraling, waar de werken goed tot hun recht komen. Onze eigen Ada Breedveld had een prominente plaats in de expositie met de twee werken 'Top loca…

Speciale opdracht

Hoewel het meeste werk van Ada Breedveld tot stand komt door haar onuitputtelijke verbeelding en creativiteit, is er ook ruimte voor speciale verzoeken. 
​Voor de meest recente speciale opdracht maakte Ada het schilderij Vrijspel (160x100 cm). De opdrachtgevers waren onder andere geïnspireerd door werk Trekvaart (180x60 cm), maar wilden een persoonlijke invulling geven aan het schilderij. Ook kozen zij zelf het formaat. Ada maakte het volgende werk voor de familie, waarbij de kinderen en…

Eerbetoon aan Modigliani

Amedeo Modigliani's werk “Nu couche” uit 1916 is recentelijk door een Chinese miljardair die ooit begon als taxichauffeur gekocht voor 170 miljoen dollar. Een astronomisch bedrag, het een na hoogste bedrag voor een kunstwerk ooit. 

Is dit kunst? Was wat Modigliani maakte kunst? Toen hij het schilderde werd het niet gewaardeerd was hij ziek en straatarm. Zo arm dat hij aanbood zijn hele atelier in Parijs te verkopen voor 100 Engelse ponden, inclusief waarschijnlijk dit naakt.
Koo…